Jump to content
OggDude

Another Character Generator

Recommended Posts

13 hours ago, Dakkar98 said:

Even after 2.0.0.4 Bug Fix, the program is still does not recognize characters being part of a group for purposes of transferring items.

The Groups Section of the GM Tools will let you do the transfers, but as soon as you hit "Update", all of the transfer changes you made reset.

Two different issues, believe it or not :)  Both have been fixed.  In groups, items transferred to or from groups, bases, or vehicles would work, but if you transferred to or from a character, the character wouldn't be updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Ferretfur said:

I hope the .Net doesn't become an issue (seems okay atm) as my windows updater seems to refuse to install the latest version, it fails every time. All the help info ends up telling me to reinstall Windows...yeah right, i really want to be resetting my PC.

Anyone know another way to get the latest patches outside of the auto-installer for Windows?

 

On another note, could you put the latest manual and web install link links on the first page please, as it would be easier to find them, thanks.

 

Looking forward to the next book update...almost as much as getting my own copy of No Disintegrations here in the UK (if they ever arrive).

Just use the Microsoft link I posted above.  You don't have to use Windows update if it's not working for whatever reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Wohli said:

Can confirm that this happens with the Manual Install when the AppData folder is empty, but I think it doesn't matter whether Manual or Web. 

The problem is the Roaming folder and the event viewer gave me the hint.

The app crashes when trying to read from the settings with a System.TypeInitializationException Stack: at SWCharGen.MySettings.get_CurrentTranslate(),

but the underlying exception seems to be a System.IO.DirectoryNotFound exception, found in the Windows Error Reporting Information.

The App cannot create the SWCharGen folder in "C:\Users\<username>\AppData\Roaming" and tries to read the settings from this folder.

Tested on Windows 8.1 with or without administrator privileges and UAC turned on and off.

 

 

The default data folder is:  C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\SWCharGen

If you have it set directly to "Roaming" then yeah, you're going to get permission issues.  To check what the current data folder is set to, run RegEdit and look here:

HKEY_CURRENT_USER\Software\SWCharGen

Check the "DataFolder" key value.  If the directory doesn't exist, it is created.  If it can't be created, it'll warn you and reset to the default data folder.  If the folder exists, but you don't have write permission on it... well, you'll have issues :)  It's assumed that if you set the data folder yourself, then you've created the folder yourself and have the proper permissions.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have noted something odd, but not sure if it is "working as intended".

I added a Droid Companion to a character using the Dz-70 template import, but when i try to add equipment (specifically some cybernetic upgrades) and do update, they seem to vanish and do not add to the companion.

I also tried the create droid option and could not add equipment as it all vanishes after pressing update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, FelixTG said:

Aha, never noticed the dropdown options, oops.

When selecting Translation Directives or any of the other directives that have you choose a skill, the Choose button doesn't pop up the skills again once chosen.

 

Adaptive programming in the directives section to apply adv, interface is checkboxes, are you only allowed to apply that once per skill?

"Adaptive Programming: Add 1 rank to any skill the droid possesses. This cannot be applied to minion droids."

Unobtrusive on the chassis side looks like it can go more than once and should be a once only.

The Behavioral Optimization (Add 1 to a ranked talent the droid possesses) also doesn't allow upping the rank of Indistinguishable talent after putting a point into Unobtrusive to get it.

 

Also figured out the issue with the craft templates and improvements, when copying over from 1.8 to the custom data, I hadn't grabbed the base nodes <CraftImprovements> etc.

 

With Dathomir coming out this month, I think you're up to 4 books soon =)

  1. Yup, clicking "Choose" does nothing if you've already selected all your skills.  It's been fixed.
  2. Yeah, I see what you mean about Adaptive Programming.  I'll have to check how I'm doing that.
  3. I think I copied Unobtrusive from the cybernetic effect and forgot to set the count to 1.  It's been fixed.
  4. When adding Indistinguishable, I had forgotten to set the key, so it wasn't finding it.  It's been fixed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, FelixTG said:

Also seems to be an issue where Superior Hardware on the chassis section retains extra characteristics.

Specialist Chassis + Healing Directive 12 adv 2 tr on chassis. Select 4 ranks in Superior Hardware, hit choose, select Int 4 times.

Pull ranks from Superior Hardware, Int doesn't drop down by 1 per rank removed, when hitting 0 the Int reverts to 2, putting 1 point back into it pops Int up to 6 again. Guessing its just that the Rank in SH isn't tied to the boost on chars?

SuperiorHardwareIssue.PNG

It wasn't checking if the characteristic list was greater than the effect count.  Now it will remove excess characteristic keys, starting at the last one, until the count matches the effect count.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Scambler said:

Here's a silly question.  I've added the text for all the talents. Will I lose it if I upgrade to version 2.x?

Your custom data is stored separately from the install.  None of it is touched when you upgrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ferretfur said:

I have noted something odd, but not sure if it is "working as intended".

I added a Droid Companion to a character using the Dz-70 template import, but when i try to add equipment (specifically some cybernetic upgrades) and do update, they seem to vanish and do not add to the companion.

I also tried the create droid option and could not add equipment as it all vanishes after pressing update.

It sure does :)  Basically, equipment is stored in the XML by type, but when the adversary is loaded, it's all put into a single list.  When saved, this list is reparsed into the individual lists again.  But... companions aren't saved, they're just added to the character.

Anyway, equipment is now being reparsed back to the lists again after editing.  Problem solved :)  I'll check base logic as well to make sure I'm doing it right.

Edit:  Base NPCs had the same issue.  Fixed as well.

Edited by OggDude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I don't know if this has been reported, if so, my apologies for repeating something.  I was building a character and decided to throw on the vibro-bayonet attachment.  I added the two additional damage mods.  The mods incorrectly applied to the damage of the rifle not the vibro-bayonet.  If I am reading the attachment correctly, the Carbine should be 9 damage and the Vibro-Bayonet should be 6 (Brawn 3, +1 damage mod base, 2 +1 melee damage mods).

Great work on this tool, it is amazing.

Thanks.

Capture.PNG

Edited by grahamcd

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, OggDude said:

It's always safe :)  But there were some bug fixes.

Links are in the "About Me" section of my profile.

Would you have any objection to me linking to the downloads (credit provided, of course) from mySWRPG.com?

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, OggDude said:

Links are in the "About Me" section of my profile.

Is there some special trick to seeing those links? Because when I view your profile all I see in that section is your rank title and a blank space for birthday.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, ShadoWarrior said:

Is there some special trick to seeing those links? Because when I view your profile all I see in that section is your rank title and a blank space for birthday.

that is the left side panel.  Main part of the window there should be a tab like area with "Activity" selected by default and beside it is "About me". 

Capture.JPG

Edited by SilindeT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found another small bug.

When using GM Grants to give a talent, it worked fine. My example was Forager.

HOWEVER, when I then purchased the Force Sensitive Exile tree (that has Forager in it) it immediately docked me the XP. Doesn't seem to be a way to un-buy it (can't de-click it) because it wasn't purchased, it was granted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, grahamcd said:

Hello,

I don't know if this has been reported, if so, my apologies for repeating something.  I was building a character and decided to throw on the vibro-bayonet attachment.  I added the two additional damage mods.  The mods incorrectly applied to the damage of the rifle not the vibro-bayonet.  If I am reading the attachment correctly, the Carbine should be 9 damage and the Vibro-Bayonet should be 6 (Brawn 3, +1 damage mod base, 2 +1 melee damage mods).

Great work on this tool, it is amazing.

Thanks.

Capture.PNG

It's a bug.  I had forgotten to add the weapon modifier index to the mod.  It's working now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just attempted to update from 2.0.0.2 to the most recent version via web install. Got a message "Application cannot be started. Contact the application vendor."

Details below.

PLATFORM VERSION INFO
    Windows             : 10.0.14393.0 (Win32NT)
    Common Language Runtime     : 4.0.30319.42000
    System.Deployment.dll         : 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    clr.dll             : 4.6.1637.0 built by: NETFXREL3STAGE
    dfdll.dll             : 4.6.1586.0 built by: NETFXREL2
    dfshim.dll             : 10.0.14393.0 (rs1_release.160715-1616)

SOURCES
    Deployment url            : file:///C:/Users/Warner%20Family/Desktop/Star%20Wars%20Character%20Generator%20and%20GM%20Tools.appref-ms%7C
                        Server        : nginx

ERROR SUMMARY
    Below is a summary of the errors, details of these errors are listed later in the log.
    * Activation of C:\Users\Warner Family\Desktop\Star Wars Character Generator and GM Tools.appref-ms| resulted in exception. Following failure messages were detected:
        + Value does not fall within the expected range.

COMPONENT STORE TRANSACTION FAILURE SUMMARY
    No transaction error was detected.

WARNINGS
    * The manifest for this application does not have a signature. Signature validation will be ignored.

OPERATION PROGRESS STATUS
    * [3/15/2017 10:11:48 PM] : Activation of C:\Users\Warner Family\Desktop\Star Wars Character Generator and GM Tools.appref-ms| has started.
    * [3/15/2017 10:11:48 PM] : Performing necessary update check as specified by the deployment.

ERROR DETAILS
    Following errors were detected during this operation.
    * [3/15/2017 10:11:48 PM] System.ArgumentException
        - Value does not fall within the expected range.
        - Source: System.Deployment
        - Stack trace:
            at System.Deployment.Application.NativeMethods.CorLaunchApplication(UInt32 hostType, String applicationFullName, Int32 manifestPathsCount, String[] manifestPaths, Int32 activationDataCount, String[] activationData, PROCESS_INFORMATION processInformation)
            at System.Deployment.Application.ComponentStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter)
            at System.Deployment.Application.SubscriptionStore.ActivateApplication(DefinitionAppId appId, String activationParameter, Boolean useActivationParameter)
            at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.Activate(DefinitionAppId appId, AssemblyManifest appManifest, String activationParameter, Boolean useActivationParameter)
            at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ProcessOrFollowShortcut(String shortcutFile, String& errorPageUrl, TempFile& deployFile)
            at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(Uri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl)
            at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Object state)

COMPONENT STORE TRANSACTION DETAILS
    No transaction information is available.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, OggDude said:

It sure does :)  Basically, equipment is stored in the XML by type, but when the adversary is loaded, it's all put into a single list.  When saved, this list is reparsed into the individual lists again.  But... companions aren't saved, they're just added to the character.

Anyway, equipment is now being reparsed back to the lists again after editing.  Problem solved :)  I'll check base logic as well to make sure I'm doing it right.

Edit:  Base NPCs had the same issue.  Fixed as well.

Thanks for looking into this and sorting it out and also to look at the "about me" part of your profile for the links.

As soon as the .5 version is on the manual install i'll try looking at equipping a companion droid again.

As always, thanks for all the effort and time you put into this great addition to the game...it really ought to be made into an official app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/14/2017 at 11:52 PM, OggDude said:

For the people who are having problems launching the apps:   make sure you install the latest .NET Framework and see if that helps.

Thanks for this, i'll look into it as soon as i get the chance on my home PC. My work laptop seems fine with the app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, OggDude said:

The default data folder is:  C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\SWCharGen

If you have it set directly to "Roaming" then yeah, you're going to get permission issues.  To check what the current data folder is set to, run RegEdit and look here:

HKEY_CURRENT_USER\Software\SWCharGen

Check the "DataFolder" key value.  If the directory doesn't exist, it is created.  If it can't be created, it'll warn you and reset to the default data folder.  If the folder exists, but you don't have write permission on it... well, you'll have issues :)  It's assumed that if you set the data folder yourself, then you've created the folder yourself and have the proper permissions.

 

The registry key "DataFolder" is properly set to  C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\SWCharGen.

The problem is the app cannot create the SWChargen directory, although I run the app in administrative context. As you assumed I am able to create that directory by myself, because I am admin of my working machine and have the write permissions for that folder.  

But it is strange that I am not getting warned, as you mentioned, when the app tries to create the SWCharGen folder and fails. The app tries to start and simply stops working without any message. No loading screen appears, no error message, nothing.

On the other hand could it be that you are using the value of the reg key as a string to create the directory? If that is the case this could be the real problem. The app data directory is one of those special folders that should be treated differently in .NET. Get the app data folder with var appDir = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) and than use Path.Combine(appDir, @"\Roaming\SWCharGen\") for creating the directory. If that is not the case forget what I said ;).

To help reporting errors it would be nice to have a file logging mechanism implemented that dumps exceptions (with all that inner exceptions and stack trace) to a file. If you have some time left have a look at log4net. Just get the nuget package and with a few lines of code you have your file appender ready.

Anyway the workaround is to create the SWCharGen folder manually and the app starts.

And a big thanks from me for all that time you spent coding this app. Where could I donate? Could not find it anymore anywhere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, MitchBrock said:

I downloaded from the first post of this thread and from http://bitly.com/1kjPjSk. I clicked the launcher icon on my desktop and received the error below. Am I doing something wrong?

"Problem signature:
  Problem Event Name:    CLR20r3
  Problem Signature 01:    SWCharGenLauncher.exe
  Problem Signature 02:    2.0.0.4
  Problem Signature 03:    58c82557
  Problem Signature 04:    mscorlib
  Problem Signature 05:    4.6.1590.0
  Problem Signature 06:    5787ed44
  Problem Signature 07:    1587
  Problem Signature 08:    fc
  Problem Signature 09:    System.IO.DirectoryNotFound
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.768.3
  Locale ID:    1033
  Additional Information 1:    0a9e
  Additional Information 2:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Additional Information 3:    0a9e
  Additional Information 4:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789"

Just create a SWCharGen directory in C:\Users\<username>\AppData\Roaming

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...