OggDude

Another Character Generator

8,696 posts in this topic

 

 

 

For some reason I am getting this error when I try and load the GM tool now

************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at SWCharGen.CharVehicle.ReCalc()
   at SWCharGen.VehListLoader.Load(String filePath)
   at SWCharGen.VehListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.encLoad_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.EncListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.grLoad_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.GroupListLoader.Reload(Boolean SkipCharacters)
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.advload_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.AdvListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.frmLoadAdversary_Shown(Object sender, EventArgs e)

 

You don't have to paste the entire log :)  Just the first few lines will do.

 

It looks like it's having an issue with one of your stock vehicles.  Did you copy any files by hand?  What was the last stock vehicle you added?

 

Just found it.  You created an encounter or stock vehicle that used a custom vehicle and the vehicle was removed.  It's supposed to just remove the vehicle from the encounter (or just nix the custom vehicle), but it wasn't doing it properly.  It's fixed now.

 

I figured it had something to do with something I did. just wish I could load the tool to fix it :P I think it happened when I upgraded to the Web install. I think an encounter I was goofing around with I probably goofed up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

 

For some reason I am getting this error when I try and load the GM tool now

************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at SWCharGen.CharVehicle.ReCalc()
   at SWCharGen.VehListLoader.Load(String filePath)
   at SWCharGen.VehListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.encLoad_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.EncListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.grLoad_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.GroupListLoader.Reload(Boolean SkipCharacters)
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.advload_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.AdvListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.frmLoadAdversary_Shown(Object sender, EventArgs e)

 

You don't have to paste the entire log :)  Just the first few lines will do.

 

It looks like it's having an issue with one of your stock vehicles.  Did you copy any files by hand?  What was the last stock vehicle you added?

 

Just found it.  You created an encounter or stock vehicle that used a custom vehicle and the vehicle was removed.  It's supposed to just remove the vehicle from the encounter (or just nix the custom vehicle), but it wasn't doing it properly.  It's fixed now.

 

I figured it had something to do with something I did. just wish I could load the tool to fix it :P I think it happened when I upgraded to the Web install. I think an encounter I was goofing around with I probably goofed up.

 

Found the problem vehicle. Would you like to see it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Next release is available (both manual and web):

 

Release 1.1.0.11

New Imports:

  • Added encounters, a data set, and a stock vehicle for the "Operation:  Shell Game" adventure found in the Age of Rebellion beta rule book.  The data set should be imported using the feature in the Data Editor.  Also, this import requires that the Age of Rebellion adversaries be imported as well, since it uses some of them.  This can be found under "Imports\AoR Adversary Import".

New Features and Enhancements:

  • The launcher app has been enhanced.  You can now choose an alternate location for your data, instead of storing it in the standard application data location.  This might come in handy if you want to point your data to your synched cloud storage directory.  See the documentation for a complete list of changes to the launcher.
  • The up/down spin control will now show up in grids where you can change the rank of something.  This should help people realize that the value can, in fact, be changed.
  • The data editor's data set feature has been enhanced.  You can now set a "Move/Copy" mode in order to move or copy items from one data set to another.  To do this, check the "Move/Copy Mode" box, select the data set you wish to move items to, then check the custom items displayed in the list.  When you've chosen the items you want, click either the "Move to Current" button to remove the item from its original data set and add it to the selected data set, or "Copy to Current" to save a copy of the items to the selected data set.  While in Move/Copy mode, you cannot add, remove, or modify any items, including the descriptions.
  • Added support for boosts to appear for skills that unconditionally get them due to talents or attachments.  You can access this feature for your own creations via the mod editor, which is available in any editor that includes mods.  This should work for all skill blocks for characters, rosters, and adversaries.
  • Added a "Add Damage Per Skill Rank" setting to talents to support Deadly Accuracy's additional damage.  This damage will show up under "shown weapons" on the character sheet.

Bug Fixes:

  • The encounter load routine was not preserving white space in the XML.  It will now properly preserve whitespace.
  • The encounter information block on the encounter sheet was improperly converting new line characters into breaks.  This could cause HTML to format the information incorrectly.  This has been fixed.
  • Pasting or selecting a portrait for a character was not resetting the Save button.  It will now.
  • Exporting a character was not checking to make sure the file name was valid.  It will now.
  • When importing a character that you didn't currently have, the key would be re-created.  This was unneeded, since the key is universally unique.  The file name might change when you import, but the key will now remain unmodified.  This may come in handy if you created a group for the character, then removed the character, and then added him back in.  Unless the group was modified, the character should automatically show back up in the group.
  • The truncheon was listed as having a rarity of 10.  It has been fixed to have a rarity of 1.
  • Some editors, specifically the item attachment editor, would get an error when you tried modifying an item.  This was due to an incorrect reference for description processing.  This has been corrected.
  • The "Sound Investments" talent was misspelled.  It is now spelled correctly.
  • Not a bug per se, but when you clicked the "Save" button in the data editor, only your currently-selected list was saved.  It will now save all of your custom data.
     
Josep Maria likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

 

 

For some reason I am getting this error when I try and load the GM tool now

************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at SWCharGen.CharVehicle.ReCalc()
   at SWCharGen.VehListLoader.Load(String filePath)
   at SWCharGen.VehListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.encLoad_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.EncListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.grLoad_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.GroupListLoader.Reload(Boolean SkipCharacters)
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.advload_LoadProgress(Object sender, LoadProgressEventArgs e)
   at SWCharGen.AdvListLoader.Reload()
   at SWCharGen.frmLoadAdversary.frmLoadAdversary_Shown(Object sender, EventArgs e)

 

You don't have to paste the entire log :)  Just the first few lines will do.

 

It looks like it's having an issue with one of your stock vehicles.  Did you copy any files by hand?  What was the last stock vehicle you added?

 

Just found it.  You created an encounter or stock vehicle that used a custom vehicle and the vehicle was removed.  It's supposed to just remove the vehicle from the encounter (or just nix the custom vehicle), but it wasn't doing it properly.  It's fixed now.

 

I figured it had something to do with something I did. just wish I could load the tool to fix it :P I think it happened when I upgraded to the Web install. I think an encounter I was goofing around with I probably goofed up.

 

Found the problem vehicle. Would you like to see it?

 

Nah.  The problem was that it was referencing a main data vehicle that wasn't there anymore.  In this new release, it'll check for this and remove the vehicle from the encounter or the stock vehicles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Thanks for all the work, OggDude!

 

I guess I am wondering how I will adapt our personal style of using the installer with my group.

 

What I've done is install it in a Dropbox folder which is shared between several members of our party.

 

This way when updates are made to the PCs, those changes are updated on Dropbox and every member's copy is synced. So if I add 10 XP to their character sheet after a session, the player can go in and make that change on their own computer, and I get the updated copy synced through Dropbox.

 

I'll have to see how it works in practice and if there's a way we can maintain a process something like this, if all the data is in another location.

I'm assuming you all have the DropBox program running on your computers so you can access it through a local drive?  This is actually what I've been doing to update the deployment.  What I could do is store the data location in the registry (using the default I'm using now), which would allow you to go in and edit the location.  Then you could point the location to wherever your data directory is on DropBox, using the local mapping.  Everyone uses the web install, you change the registry, and it all works.  Your users get automatic updates and one-click access and you can still use DropBox.  Would that work for you?

 

This new release has the enhancement I mentioned.  You can change your custom data directory from the launcher.  Just set it to the proper DropBox sync folder and away you go :)

progressions likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed a small issue when I create a new item attachements, it doesn't fit onto the screen and I can't re-size the window.  I took a screenshot to show you.

 

 

https://drive.google.com/file/d/0B1-e4eqKkYzZdFZacXA2MTl4UDg/edit?usp=sharing

Odd.  I probably forgot to enable scrollbars.  You're probably running it on a 120 dip screen.  It should allow scrolling.  I'll check it out.

 

Edit:  I see the problem.  I had autoscroll turned on, but somehow, the scale mode got set to None instead of Dpi.  It'll be fixed in the next release.

Edited by OggDude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just downloaded the web install.  The launcher opens, but nothing else will.  Tells me that it is sending an error report since it has stopped working.

 

This is the first time I have had any issues with this wonderful tool.  I am sure it is user error due to my lack of...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am suffering from the same problem as Dex Vulen. The Launcher opens, but nothing else will open, no error message is given. First time I've ever had an issue.

 

Edit: Mine was the manual install.

Edited by Ebak

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Thanks for all the work, OggDude!

 

I guess I am wondering how I will adapt our personal style of using the installer with my group.

 

What I've done is install it in a Dropbox folder which is shared between several members of our party.

 

This way when updates are made to the PCs, those changes are updated on Dropbox and every member's copy is synced. So if I add 10 XP to their character sheet after a session, the player can go in and make that change on their own computer, and I get the updated copy synced through Dropbox.

 

I'll have to see how it works in practice and if there's a way we can maintain a process something like this, if all the data is in another location.

I'm assuming you all have the DropBox program running on your computers so you can access it through a local drive?  This is actually what I've been doing to update the deployment.  What I could do is store the data location in the registry (using the default I'm using now), which would allow you to go in and edit the location.  Then you could point the location to wherever your data directory is on DropBox, using the local mapping.  Everyone uses the web install, you change the registry, and it all works.  Your users get automatic updates and one-click access and you can still use DropBox.  Would that work for you?

 

This new release has the enhancement I mentioned.  You can change your custom data directory from the launcher.  Just set it to the proper DropBox sync folder and away you go :)

 

 

Amazing! I had been holding off on updating because didn't want to mess with the registry myself. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick question. I have the manual install, what do I need to do to switch it to the online?

Download and install the web version.  Then use the Transfer function to copy your old data to the new data location.  After that, everything should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am suffering from the same problem as Dex Vulen. The Launcher opens, but nothing else will open, no error message is given. First time I've ever had an issue.

 

Edit: Mine was the manual install.

I just tried both and they're working for me.  What OS are you two using?  And did you try the manual install in a new directory?  Also, try setting the data directory to something other than default (like, create a directory somewhere and point it at that) and see if that helps.

Dex Vulen likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can't get the Web Install to download. Get the following:

 

Error (509)

This account's public links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!

 

Perhaps you need to web install to the new App group page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am running the Web Install V 1.1.0.10 and I am not getting the prompt to upgrade to the latest version when I run the App.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Ogg! I use Windows 7, and I tried it in a brand new extracted directory and it didn't work, until I used the launcher to set the Data folder location to the manual location of the.....data folder...and that seemed to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems to be working now after doing what you suggested.

 

Thanks again!

Interesting.  It sounds like it's having issues with the default data directory for some reason.  Are either of you running under a non-Administrator account on Windows?  I shouldn't need any kind of special permissions to create a data folder under AppData, but who knows...

 

Edit:  Brilliant me got the proper roaming Windows data folder, but then forgot to actually create the SWCharGen directory :)  I think that's the problem you were having.  It'll be fixed in the next release.

Edited by OggDude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can't get the Web Install to download. Get the following:

 

Error (509)

This account's public links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!

 

Perhaps you need to web install to the new App group page.

Well, I guess that's a good thing, sort of :)  It's popular at least.

 

It's just one of those "try again later" things because I'm using too much bandwidth.

Josep Maria likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

To fix the problem with new installs getting errors when running any of the apps in the new release, I'm currently deploying a new web install that will fix this problem.  If you're using the manual install, download this file, extract the DLL, and copy it to your install directory.  It'll then work without first having to change the data directory from the launcher.

 

And the web install will also fix the aforementioned appearance problem with the item attachment editor when running the editor in either a low-resolution or 120dpi environment.

Edited by OggDude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let me know if any of you get any more of those "too much traffic" errors with DropBox.  If it continues, I'll see about getting a different cloud storage provider that is more lenient with their bandwidth.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shame on me, I haven't been keeping up with thanking people for their generous donations.  Give a big round of applause to the following people who have recently donated:

 

Allen Lancing
Joseph Dutton
Joanne Felix

 

Thanks a bunch, guys!  I really appreciate it!

Dex Vulen and kaosoe like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now